zondag 16 december 2012

Kerstnagels

Heyyy meiden!
Ik had dit vorige week al gedaan maar niet meer op mijn blog gezet dus hier nog de foto! ;)

Wat heb je nodig:
- dotting tool
- lakje rood, bruin, zwart, groen, wit, oranje, goud, (zilver voor de glittertjes) & een onder lakje
- een blaadje (om nagellak op te doen voor de dotting tool in te dippen)
- top coat (hoeft niet, zorgt alleen voor een glans en dat het beter blijft zitten)

Stap 1
Lak je nagels met het onder lakje, ik koos hiervoor blauw.

Stap 2 (hoe maak je het rendier, rudolph)
Je pakt je bruine lakje, rood lakje, zwart lakje, je dotting tool (als je die niet hebt pak je een satéprikker) en je blaadje erbij. Je doet een beetje nagellak op het blaadje (een kloddertje werkt het beste). Dan 'dip' je met je dotting tool erin. Je begint dan met het lijfje, maak een ovaaltje om je nagel. Dan (als er geen nagellak meer aan je dotting tool zit, doe je het gewoon opnieuw dippen, is je nagellak op van het blaadje of is het opgedroogd, doe er dan weer wat nagellak op of course) maak je een bolletje voor het hoofd. Daar maak je weer horens op (zet 2 streepjes, je kan ze laten kronkelen als echte horens). Dan zet je aan het einde weer een (klein!) 'streepje' voor zijn staartje. Zet ook weer steepjes onder de buik (dat is het ovaaltje) voor de benen. Dan laatje alles drogen en dan maak je er 2 oogjes op en een rood neusje. (ook dit kan je doen met een dotting tool).
Klaar is je Rudolph! :)

Stap 2 (hoe maak je een kerstboom)
Pak je groene lakje, dotting tool, bruin lakje (voor de stam als je die wilt), goud lakje, rood lakje, zilver voor de glitterjes, en een blaadje.
Dan begin je met de boom zelf. Doe een beetje groene nagellak op je blaadje en dip er met je dotting tool in. Dan maak je de boom. Daarop kan je nog een sterretje, bolletje (net wat je zelf wilt) doen voor de piek erboven. Dan pak je voor de kerstballen (ik heb ze allemaal rood, kan ook allemaal verschillende kleuren) rood. Die doe je ook op een blaadje en dan dip je je dotting tool erin. dan zet je wat stipjes op de boom. Daarna maak je (als je dat leuk vind) de stam. Doe wat bruine nagellak op je blaadje. Dan dip je je dotting tool erin en dan maak je een stammetje. Doe er voor het effect nog wat glitter bij van de zilvere kleur.
Klaar is je kerstboom! :)

Stap 2 (hoe maak je een sneeuwpop)
Pak je witte, oranje, zwart, rood nagellak, dotting tool en een blaadje erbij.
Doe wat witte nagellak op je blaadje en dan maak je 2 of 3 bolletjes. (wel van groot naar klein!) Laat dat goed drogen en dan kan je met je dotting tool oogjes en een worteltje erbij doen. Ook kan je nog wat knoopjes op de buik maken. (ik heb de ogen zwart, wortel oranje, knoopjes rood). Maak er dan als laatste (als je dat leuk vind) een hoedje bij (ik deed het met zwart). Zet een klein streepje en daarop een klein vierkantje of een bolletje.
Klaar is je sneeuwpop! :)

Stap 2 (hoe maak je de kerstman)
Pak een witte, rode, zwarte, licht roze of huidskleur lakje, je dotting tool en een blaadje.
Maak een rondje met de licht roze of huidskleur nagellak voor het gezicht (doe dit met je dotting tool, doe wat nagellak op je blaadje en dan dip je er met je dotting tool in).  Maak met je witte lakje een klein streepje boven het gezicht. Onder maak je een baard. En je zet een stipje naast het gezicht (het moet er wel verweg genoeg zijn want dat stipje gebruik je voor de muts het bolletje onder). Daan maak je met rood een stukje lijf en je maakt een mutsje, totdat kleine stipje! Maak dan als laatse een piep klein streepje voor de mond (doe dit IN de baard!).
Je kerstman is klaar! :)

Stap 2 (hoe maak je een kerstster)
Pak je witte nagellak en je glitter zilver, dotting tool en blaadje erbij. Zet een bolletje in het midden en zet er 6 kleine streepjes omheen. Dan doe je er nog wat glitter zilver over voor een mooi effect.
Tadaa! Daar is je kerststerretje! :)

Stap 3
Als je het leuk vind kan je nog wat kleine stipjes op de achtergrond van je creaties doen.

Stap 4 (hoeft niet)
Doe er topcoat over

Klaar zijn je kerstnagels! :D
Natuurlijk laat je alles goed drogen voor je de andere stappen doet.


xx Manon





 

FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GELUKKIG NIEUW JAAR!

1 opmerking: